Antonio Marcegaglia la Conferința Europeană a Oțelului: cerere slabă de oțel pe piață

20 noiembrie 2019

Antonio Marcegaglia la Conferința Europeană a Oțelului: cerere slabă de oțel pe piață

Președintele și directorul executiv Antonio Marcegaglia a fost unul dintre vorbitorii de la „Conferința Europeană a Oțelului”, organizată de World Steel Dynamics la Milano pe 28, 29 și 30 octombrie, pe parcursul căreia au fost analizate tendințele de pe piața oțelului.

 „Motivul principal din spatele crizei actuale a industriei europene a oțelului este nivelul scăzut al cererii, nu importurile”, declara Antonio Marcegaglia. „Acesta este motivul pentru care Europa a ajuns piața cu cel mai scăzut preț din lume: cererea a scăzut chiar și în a doua jumătate a anului 2019.”

„O altă cauză pentru situația nefavorabilă actuală este flexibilitatea scăzută a producătorilor europeni în ceea ce privește managementul capacităților: ei prezintă o întârziere în adaptarea producției la nivelul scăzut al cererii. Recent am constatat o reducere agresivă a producției”, spunea Marcegaglia: se așteaptă ca aceste reduceri de capacități (aproximativ 6 milioane de tone) să se simtă în curând, având în vedere creșterea necesarului sezonier primăvara sau chiar și mai devreme.

Referitor la perspectivele ramurii industriale, Antonio Marcegaglia consideră că prețurile și cererea vor crește deoarece nu este posibil ca ele să continue să scadă.

Urmăriți aici interviul oferit de Antonio Marcegaglia pentru Class CNBC, în contextul derulării „Conferinței Europene a Oțelului”.

Contactaţi-ne

MARCEGAGLIA ROMANIA
Taietura Turcului, nr.47
400221 Cluj-Napoca România
phone +40 . 264 560 560
fax +40 . 264 560 561
romania@marcegaglia.com

HEADQUARTERS

via Bresciani, 16
46040 Gazoldo Ippoliti,
Mantova Italy
phone +39 . 0376 685 1
info@marcegaglia.com
www.marcegaglia.com

Aboneaza-te la Newsletter

Share on:

Comments are disabled.