RO | EN GLOBAL WEB SITE - www.marcegaglia.com  
 
 
Romania plant
steel-coils-marcegaglia-romania marcegaglia-your-steel-partner-worldwide
 

Marcegaglia – ArcelorMittal: acord cu privire la societatea Ilva din Taranto.

Un tandem italian şi franco-indian ar putea să închidă cazul Ilva cu siguranţă. În domeniu există doi lideri ai sectorului siderurgic: pe de o parte Marcegaglia – lider mondial în prelucrarea oţelului – pe de altă parte ArcelorMittal – un gigant printre cei mai importanţi producători de oţel. Un acord posibil care ar putea fi susţinut de Guvernul Italian (care ar necesita amprenta italiană asupra afacerii) şi în special de Ministrul Dezvoltării Economice, Federica Guidi, care le-a chemat la masa tratativelor pe toate părţile care ar putea fi implicate în afacere: managerul de operaţiuni M&A al ArcelorMIttal şi CEO pentru Europa, Aditya Mittal; Antonio şi Emma Marcegaglia; comisarul extraordinar al Ilva, Piero Gnudi şi consultanţi ai J.P. Morgan.

Aşadar, pariul referitor la succesul operaţiunii ţinteşte implicarea producătorului, precum ArcelorMittal, care posedă dimensiunile şi know-how-ul necesare şi al liderului în prelucrare, Marcegaglia, care oferă perspective de consolidare şi relansare pentru toată filiera italiană care activează în domeniul prelucrării oţelului. Dar poate că jocul este mai ales de natură politică, Guvernul luând în considerare inclusiv impactul asupra oraşului Taranto şi viitorul industriei oţelului din Italia şi având obligaţia de a pune în joc toate condiţiile necesare pentru a face ca operaţiunea să devină fezabilă pentru investitorii privaţi.

Între timp, au intrat în competiţie alţi actori posibili. Dintre toţi, grupul indian Jindal care s-a dezvoltat diferit faţă de cazul Marcegaglia – ArcelorMittal.

Share on:

<< HOME
 
 
 term of use | privacy policy | cookie policy| P.IVA UE IT01477070203 |© Copyright 2020 MARFIN | credits Studio Chiesa