RO | EN GLOBAL WEB SITE - www.marcegaglia.com  
 
 
Romania plant
steel-coils-marcegaglia-romania marcegaglia-your-steel-partner-worldwide
 

Oţel structural: alegerea pentru industria construcţiilor

În prezent, oţelul joacă un rol cheie în societăţile contemporane: este materialul preferat pentru multe sectoare industriale, precum şi o soluţie cheie în ceea ce priveşte sustenabilitatea. Să ne gândim, de exemplu, la industria utilajelor mecanice sau la sectorul auto, unde oţelul însumează aproximativ 14,5%, respectiv 12% din producţia la nivel mondial. Sau la industria construcţiilor, care este cel mai important sector pentru utilizarea oţelului: conform Asociaţiei Mondiale a Oţelului, oţelurile structurale (inclusiv oţelurile care au o altă destinaţie) reprezintă peste 50% din producţia mondială de oţel (2014). Un material unic în ceea ce priveşte proprietăţile mecanice, precum şi o opţiune sustenabilă pentru arhitectura modernă în ceea ce priveşte eficienţa, durabilitatea, flexibilitatea şi reciclabilitatea.

Eficienţa oţelurilor structurale, inclusiv durabilitatea lor, se datorează în mare măsură proprietăţilor mecanice: este un material mai puternic comparativ cu altele şi se bazează pe un raport mult mai ridicat rezistenţă-greutate. Rezultatul îl reprezintă clădiri (sau structuri) mai uşoare, fundaţiile fiind astfel mai puţin extinse şi mai ieftine. În plus, toate aceste proprietăţi mecanice rămân stabile în timp şi sunt garantate într-un lanţ de producţie certificat. Oţelul este un material care poate absorbi energia seismică atunci când este susţinut de detalii arhitecturale specifice, datorită rezistenţei sale intrinsece. De asemenea, poate fi combinat cu succes cu alte materiale de construcţie (de exemplu, sticlă) pentru a proiecta şi crea soluţii arhitecturale reprezentând o fuziune impresionantă a esteticii, fiabilităţii şi tehnologiei. În cele din urmă, dar la fel de important, oţelul este 100% reciclabil şi sustenabil (inclusiv în ceea ce priveşte consumul de energie/apă). Datorită tuturor acestor proprietăţi, oţelul este un material extrem de funcţional şi adaptabil.

Pe lângă faptul că este un jucător cheie în industria oţelului la nivel global, Marcegaglia este unul dintre grupurile de top: în cadrul lanţului său de producţie certificat, grupul desfăşoară întregul proces al primei transformări, dezvoltând o gamă largă de produse finite şi semifabricate din oţel. Materiale care pot fi utilizate într-o gamă vastă de aplicaţii de construcţie: pentru structuri şi acoperişuri, poduri cu deschidere mare şi construcţii de infrastructură, arhitectură industrială şi rezidenţială. Alte aplicaţii din sector includ sisteme de stivuire mărfuri, zidire şi eşafodaj.

Rulourile din oţel-carbon laminate la rece sau la cald şi produsele plate galvanizate sunt caracterizate de proprietăţi mecanice specifice cu o limită de elasticitate ridicată (ceea ce înseamnă o rezistenţă mecanică mai ridicată), precum şi de duritate şi sudabilitate excelente. Caracteristici datorită cărora aceste oţeluri sunt adecvate pentru lucrări structurale, de la cele mai uşoare la cele mai grele – inclusiv aplicaţii de infrastructură – de la clădiri civile (lucrări publice şi private) până la decoraţiuni urbane. Există, de asemenea, valori cheie adăugate, precum cele pentru produse pre-vopsite: materiale sofisticate cu caracteristici arhitecturale şi estetice intrinseci, atât pentru utilizare directă, cât şi pentru aplicaţii ulterioare precum fabricarea panourilor izolate cu straturi multiple pentru acoperişuri şi pereţi sau fabricarea panourilor izolate pentru uşi secţionale.

Oţel structural Marcegaglia: produse plate
Benzi şi rulori decapate, galvanizate prin metoda cufundării la cald, laminate la rece –
Standarde de fabricaţie: EN 10025-2 – EN 10025-5 – EN 10346

Table negre galvanizate prin metoda cufundării la cald, decapate –
Standarde de fabricaţie: EN 10025-2 – EN 10346
Capacitatea de grosime mai mare a stratului de acoperire din zinc de până la 800 g/sqm combină o calitate excelentă a suprafeţei cu nivelurile mult mai bune de protecţie.

table groase (din 4 foi)
Standard de fabricaţie: ASTM

Rulouri pre-vopsite, benzi şi table –
Standard de fabricaţie: EN 10169
Peste 25 de sisteme standard de vopsire, noi finisaje extinse şi cutate în scopuri arhitecturale.

De asemenea, tuburile din oţel carbon (rotunde şi profilate) găsesc o varietate de aplicaţii în industria de construcţii. Acestea sunt versatile şi eficiente, ductile şi cu performanţe bune în ceea ce priveşte proprietăţile mecanice (durabilitate, raport de greutate, rezistenţă). Acesta este motivul pentru care cele mai spectaculoase clădiri şi lucrări structurale din prezent sunt create din tuburi din oţel structural. Aplicaţiile din acest sector includ: clădiri civile, lucrări infrastructurale precum poduri, structuri din oţel, sisteme de stivuire mărfuri, zidire şi eşafodaj.

Oţel structural Marcegaglia: tuburi structurale (secţiuni tubulare)
Rotunde şi profilate
Standard de fabricaţie: EN 10219 (Omologare CE)
grosime 0,3 / 16 mm
diametru 8 / 16 mm

Marcegaglia va participa la Batimat 2015 (Paris – Nov. 2 – 6) sala 5 • standul K44

Share on:

<< HOME
 
 
 term of use | privacy policy | cookie policy| P.IVA UE IT01477070203 |© Copyright 2020 MARFIN | credits Studio Chiesa