RO | EN GLOBAL WEB SITE - www.marcegaglia.com  
 
 
Romania plant
steel-coils-marcegaglia-romania marcegaglia-your-steel-partner-worldwide
 

Oţelul în expoziţie: Lucrarea Candidate printre piesele expoziţiei de artă Motopoétique

Până la 20 aprilie, Muzeul de Artă Contemporană (MAC) din Lyon găzduieşte expoziţia Motopoétique: o expoziţie dedicată duoului om-maşină. În special: motociclete.

Cu această ocazie, Marcegaglia prezintă Candidate, o lucrare de Luc Mattenberger expusă iniţial la concursul din cadrul Steellife – prima expoziţie internaţională de artă contemporană dedicată oţelului – organizată la Milano în cadrul Trienalei din 2009.

O lucrare de artă din oţel care „întruchipează toate speranţele şi valorile motociclistului pasionat şi totuşi trezeşte în acelaşi timp un sentiment subtil de nelinişte, nesiguranţă şi panică în inima privitorului.
Nu este vorba de o coincidenţă: ideea lucrării s-a născut în octombrie 2000, când doi terorişti kamikaze afiliaţi grupării al-Qaeda au atacat nava americană USS Cole în portul Aden din Yemen.
[...] Lucrarea Candidate este aşezată pe o platformă în mişcare ale cărei rotaţii ne reamintesc de ambiguitatea ciclică a lucrurilor, care pot fi bune sau rele, atractive sau ameninţătoare, după cum sunt percepute şi interpretate. [...].”*

*sursa: Steellife catalogue

more info:
Motopoetique: www.mac-lyon.com

Share on:

<< HOME
 
 
 term of use | privacy policy | cookie policy| P.IVA UE IT01477070203 |© Copyright 2020 MARFIN | credits Studio Chiesa