RO | EN GLOBAL WEB SITE - www.marcegaglia.com  
 
 
Romania plant
steel-coils-marcegaglia-romania
 

Industria auto: Marcegaglia se concentrează pe oțelurile avansate de mare rezistență.

Automobilul: un viitor din oţel? O întrebare la care s-a oferit un răspuns pozitiv, cu siguranță, în cadrul conferinței din 28 aprilie (organizată de ANFIA şi Siderweb). S-a evidențiat modul în care profilul de producţie poate fi dezvoltat şi îmbunătățit considerabil.

La nivelul UE, piața automobilelor a revenit la nivelul din 2007, cu o creștere constantă a numărului de vehicule produse şi o creștere anticipată a fabricilor de producţie din Europa. Concentrându-se pe oțelurile avansate de mare rezistență ce respectă - din punct de vedere al producției şi al performanței - cerințele de greutate/eficienţă energetică, siguranță şi costuri. Acestea sunt oţelurile AHSS: bifazice (DP600, DP800 şi DP1000), oţelurile TRIP (Transformation induced plasticity - oțeluri cu plasticitate indusă de transformarea de fază) şi oţelurile TWIP (Twinning induced plasticity - oțeluri cu plasticitate indusă de îmbinare) care au o rezistență mecanică ridicată şi alungire la rupere cu o valoare mare. În plus, aceste oțeluri asigură un echilibru important din punct de vedere al costului/greutăţii/rezistenţei, garantând un grad ridicat de deformare şi de performanță din punct de vedere al absorbției de energie.

Astăzi, Marcegaglia Carbon Steel, în centrul de producţie din Ravenna, care este unitatea principală de prelucrare a produselor plate din oţel carbon şi centrul de operaţiuni logistice integrate pentru toate activităţile grupului, se concentrează pe creșterea producției de oțeluri bifazice zincate la cald cu clasele DP600, fabricate conform EN 10346, şi, împreună cu echipa specializată în cercetare şi dezvoltare, pe cele mai avansate clase, cum ar fi DP800 şi CP800. Astăzi, aceste oțeluri garantează, pe de o parte, o reducere a greutății structurale a autovehiculului, contribuind astfel la reducerea emisiilor de dioxid de carbon în mediu (în conformitate cu directivele europene) şi, pe de cealaltă parte, siguranța maximă. În plus, zincarea la cald, asigură o durată mai mare din punct de vedere al rezistenței la coroziune şi o performanță mai bună a produsului în timp.

Share on:

<< HOME
 
 
 term of use | privacy policy | cookie policy| P.IVA UE IT01477070203 |© Copyright 2020 MARFIN | credits Studio Chiesa