RO GLOBAL WEB SITE - www.marcegaglia.com  
 
 
Romania plant
steel-coils-marcegaglia-romania
 

Calitatea de lider a companiei Marcegaglia a fost construită pe baza unei traiectorii de creștere de durată, susținută și coerentă. Marcegaglia este cea importantă companie independentă de prelucrare a oțelului din lume

1959 În Gazoldo degli Ippoliti (Mantova, Italia de Nord), Steno Marcegaglia înfiinează o fabrică mică, Marcegaglia-Caraffini, specializată în producerea de jaluzele rulante și profile deschise. Compania este preluată de câteva ori ulterior și redenumită Metallurgica Mantovana.

1963 Se înființează I.P.A.S. pentru fabricarea produselor trefilate și a produselor tubulare din oțel.

1970 Unitatea din Gazoldo degli Ippoliti își dezvoltă rapid activitățile adăugând procesul de relaminare la rece și producerea țevilor de precizie.

1982 Steno Marcegaglia înființează împreună cu trei parteneri de afaceri Oto Mills – lider în domeniul laminoarelor de țevi de mare precizie – și, ulterior, înființează o nouă unitate de ultimă generație în Casalmaggiore (Cremona).

1983 Achiziția societăților Lombarda Tubi din Lomagna (Lecco), Saom din Boltiere (Bergamo), Trisider din Tezze sul Brenta (Vicenza).

1985 Marcegaglia adaugă structurii sale trei companii ale Grupului Maraldi, uzinele fiind localizate în Ravenna, Forlimpopoli (Forlì) și Cervignano del Friuli (Udine).

1987 Achiziția Profilnastro din Dusino San Michele (Asti).

1989-1991 Punerea în funcțiune a primului laminor de țevi din instalația din Forlì. Punerea în funcțiune a primei linii de prelucrare a oțelurilor inoxidabile și de decapare în unitatea din Gazoldo degli Ippoliti. Achiziția instalației din San Giorgio di Nogaro (Udine).

Înființarea noilor birouri de distribuție (în prezent Marcegaglia UK); înființarea Marcegaglia Deutschland și achiziția firmei Bishop de lângă orașul Philadelphia (SUA).

Anii ‚90 Începerea activităților diversificate: achizițiile societăților Albarella, Ponteggi Dalmine, CCT și alte activități în sectoarele imobiliar și financiar

1999 Unitatea din Ravenna stă la baza unui program amplu de investiții („Ravenna 2000”) pentru prelucrarea rulourilor.

2000 Inaugurarea în Garuva (Brazilia) a unei instalații de dimensiuni mari, specializată în țevi de refrigerare și componente de electrocasnice. Dezvoltarea producției de țevi din oțel inoxidabil în unitatea din Pittsburgh (Marcegaglia USA).

2000-2005 Dezvoltarea activităților din Italia și a rețelei de vânzare mondiale.

2000 Încheierea unui acord de înființare a unei societăți mixte cu Brema (Grupul Arcelor) pentru furnizarea unei cantități de rulouri laminate la cald de 500 Kt/an.

2005-2009 Încheierea unui acord de vânzare de produse fabricate ulterior cu Teeside (Grupul Corus) pentru furnizarea unei cantități de dale de 850 Kt/an.

2007-2008 Consolidarea unităților principale de producție din Italia (Ravenna, Casalmaggiore, Gazoldo degli Ippoliti – 1.5 miliarde de euro investiți în 6 ani).

Inaugurarea noilor unități în piețele din Europa (Polonia) și din afara Europei (China, Rusia).

Dublarea activității instalației din Brazilia.

2010-2011 Deschiderea unei noi unități de producție Marcegaglia Polonia în Kluczbork, specializată în producția de țevi din oțel carbon. Inaugurarea amplasamentului Marcegaglia China din Yanghzou, cea mai importantă investiție italiană din China. Dezvoltarea în cadrul sectoarelor diversificate (în sectorul turismului ca urmare a achiziției complexului hotelier Forte Village și a unității de cazare din Castelmonastero și în sectorul producerii de energie din surse regenerabile).

2013-2014 Marcegaglia decide să se concentreze asupra și să își consolideze activitatea principală, restrângându-și treptat activitățile diversificate. În 2013, are loc vânzarea societății Oto Mills și a complexului hotelier Forte Village.

2015 Marcegaglia începe un proiect de reorganizare a societății, care vizează atingerea unui nivel superior de dezvoltare care să impulsioneze activitatea principală.

 

MARCEGAGLIA ROMANIA
Taietura Turcului, nr.47 -
400221 Cluj-Napoca - România
phone +40 . 264 560 560
fax +40 . 264 560 561

linea_separatrice

 
 term of use | privacy policy | cookie policy| P.IVA UE IT01477070203 |© Copyright 2020 MARFIN | credits Studio Chiesa