loading

-

2007 2013

Program de industrializare suplimentară în Italia și în străinătate (activitate principală)

2007-2008 Consolidarea unităților principale de pro-ducție din Italia (Ravenna, Casalmaggiore, Gazoldo degli Ippoliti 1.5 miliarde de euro investiți în 6 ani). Inaugu-rarea noilor unități în piețele din Europa (Polonia) și din afara Europei (China, Rusia). Dublarea activității instalați-ei din Brazilia.

2010-2011 Deschiderea unei noi unități de producție Marcegaglia Polonia în Kluczbork, specializată în pro-ducția de țevi din oțel carbon. Inaugurarea amplasamen-tului Marcegaglia China din Yanghzou, cea mai impor-tantă investiție italiană din China. Dezvoltarea în cadrul sectoarelor diversificate (în sectorul turismului ca urmare a achiziției complexului hotelier Forte Village și a unității de cazare din Castelmonastero și în sectorul producerii de energie din surse regenerabile).

2013 2014

Activități diversificate: începerea programului de restrângere a afacerii prin vânzarea sau închirierea de active

2013-2014 Marcegaglia decide să se concentreze asupra și să își consolideze activitatea principală, re-strângându-și treptat activitățile diversificate. În 2013, are loc vânzarea societății Oto Mills și a complexului hotelier Forte Village.

2015 2020

Proiect de reorganizare a grupului și noi achiziții

Incepând cu anul 2018, Marcegaglia și-a extins porto-foliul de investiții prin activitățile de Fuziuni și Achiziții. Sunt fondate Marcegaglia Novero, Marcegaglia Palini e Bertoli, Marcegaglia Colombia și Marcegaglia Me-xico. Marcegaglia UK achiziționează o nouă fabrică în Oldbury.